Äppelchutney chutney recept

Äppelchutney

Äppelchutney

Låt chutneyn puttra tills den är mjuk och grötig. Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skala löken. Hacka bananen
Äppelchutney som passar till det mesta

Äppelchutney som passar till det mesta

Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Äppelchutney med mandel

Äppelchutney med mandel

Häll chutneyn i burkar. Skala, kärna ur och skär äpplen i 2 cm stora bitar. Skala och hacka lök. Strimla de torkade aprikoserna

Koka äppelchutney!

Dessutom gjorde alltid mormor äppelchutney. Chutney på äpplen är någonting som jag har funderat på att pröva i flera år, utan att komma till skott
Äppelchutney

Äppelchutney

Eftersom vi har en hel del äpplen att ta hand om gjorde jag en dubbel sats av äppelchutneyreceptet som följer
Äppelchutney.

Äppelchutney.

Tänk på att chutney får en fastare form när den svalnat. Behåll skalet på äpplena , men ta bort kärnhusen

Susannes äppelchutney

röd spansk peppar, skivad (ju fler kärnor du har kvar, desto hetare chutney). Blanda med 1 dl chutney med 1 dl crème fraîche så får du en jättegod sås till grillat
Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

Häll upp chutneyn i väl rengjord burkar, sätt på lock och förvara kallt. Chutneyn håller 2-3 veckor i kyl
Äppelchutney

Äppelchutney

Rör med jämna mellanrum för att undvika att chutneyn bränns vid. Häll upp den färdigkokta chutneyn i glasburkar
Äppelchutney med ingefära

Äppelchutney med ingefära

Låt chutneyn svalna och häll upp i en ren glasburk men ej med metallock. Äppelchutney med ingefära. Syrliga svenska äpplen 500 g
Äppelchutney

Äppelchutney

) Jag har länge varit nyfiken på att göra äppelchutney, och den gjorde mig inte det minsta besviken. Jag har haft en riktig äppelhelg med tillagning av mos, paj, kräm och chutney
Susannes äppelchutney

Susannes äppelchutney

röd spansk peppar, skivad (ju fler kärnor du har kvar, desto hetare chutney). Blanda med 1 dl chutney med 1 dl crème fraîche så får du en jättegod sås till grillat
Äppelchutney med thaipeppar!

Äppelchutney med thaipeppar!

Finhacka äpple och gul lök, fräs detta tillsammans med den pressade vitlöken. Tillsätt sockret och ättikan och låt det koka på svag värme i c

Äppelchutney

Ser chutneyn för tjock ut, späd med lite vatten. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Skala och hacka löken
Äppelchutney

Äppelchutney

När livet ger dig äpplen, gör en äppelchutney (eller möjligtvis en äppelkaka) resonerade Håkan förra helgen, när han såg den stora påsen med äpplen vi fått hemlevererade av frugans arbetskamrat