Populära inlägg. Gi-frallor. Detta bakar jag ofta och tycker är väldigt gott. Runt dessa bröd kommer en härlig skorpa att bildas, är du en av dem som inte gillar skorpan
Så var den efterlängtade solen framme idag, härligt, en månad sen sist känns det som. Äntligen. Passade på att ta vara på stunden och ge mig ut på pw och vända ansiktet mot solen och njuta
Så blev jag då äntligen färdig till att skriva detta inlägg. Väl framme i Stockholm fick vi springa. Väl framme i Umeå hade vi en taxi som väntade på oss och sedan körde oss till busstationen i Umeå, för att hoppa på en buss som tog oss vidare till Dorotea
innan varvningen är där en seg lång back & jag jobbade mig upp & nu var jag så när dem… ”Jag var i kapp” & äntligen stod Arne där… Det går utför & jag lägger i ännu en växel som kan bära eller brista… Framme vid varvningen
Sen väl framme tog det väldigt lång tid när vi skulle gå igenom passkontrollen och lång väntan på väskorna och sedan ytterligare en kö för att ”declaration”
Efter 15h resa med mellanlandning i Doha, lite sömn och mycket filmtittande landade vi äntligen i Thailand. Efter ytterligare 1h resa med taxi var vi framme på boendet på Rawai beach, Phuket
Ikväll har jag och Kattis varit på kurs i självförsvar, kul att kunna lite och förhoppningsvis sitter något kvar om olyckan skulle vara framme och man bli överfallen
Hoppas på att solen håller sig framme, så himla mysigt. Äntligenäntligenäntligen, så körde jag ett latino danspass, jag bara älskar det, jag skulle kunna dansa minst 10 timmar i sträck, jag har liksom inga gränser då det gäller dans, det har vart det bästa i mitt liv sen jag var 12 år, jag började tävlingsdansa när jag var 13 år, sen har jag jobbat som danslärare i massor av år på mälarsalen mynchenbryggeriget, så roligt, tänk när lilla jag stog i mitten och cotchade alla 500 st som gick på kursen, det var en fröjd att få lära ut och bossa över alla och tänk att alla gjorde som jag sa och lärde sig
) Krispiga apelsin- och lavendelhjärtan150 g mjöl100 g smör60 g strösockerrivet skal av en apelsin1 tsk fint smulad lavendel1 tsk vaniljsockerMixa samman alla ingredienser och låt degen vila cirka 1 timme (jag hade den i kylen över natten vilket gjorde den närmare stenhård och fick ligga framme en timma istället) Kavla och tryck ut kakorna med någon av dina pepparkaksformar - löv, rund eller hjärta
Strax sitter vi på bussen igen, och efter lite mer än en timme är vi äntligenframme. Som den sanna superturisten jag trots allt är har jag bokat guidad tur till Kinesiska muren idag, och 10 minuter över 7 blir jag upphämtad på hotellet
Efter nån timmes väntande är det nu äntligen dags att provsmaka. Bäst är att kakan får stå framme en liten stund innan servering även om den sedan skall förvaras i kylskåp