Änglamat lingonsylt recept

Änglamat

Änglamat

Byt ut lemon curd mot lingonsylt eller din favoritmarmelad för variation. 1. Smula kakorna grovt. Vispa grädde, yoghurt och vanilj fluffigt
Änglamat

Änglamat

Byt ut lemon curd mot lingonsylt eller din favoritmarmelad för variation. Smula kakorna grovt. Vispa grädde, yoghurt och vanilj fluffigt
Änglamat

Änglamat

Kaksmulorna vänds ner när änglamaten ska serveras, så de håller sig spröda och krispiga. jordgubbs- hallon- eller lingonsylt (det går också bra med färska mosade bär)
Bjud på änglamat!

Bjud på änglamat!

Nu kan man ju vara frikostig med den resterande lingonsylten eftersom bärtiderna närmar sig. Varva kaksmulor med lingonsylt och vispad grädde i en skål

GAMMALDAGS EFTERRÄTTER

5 dl lingonsylt, eller annan sylt2-3 dl vispgrädde Krossa skorporna eller kakorna grovt. GAMMALDAGS EFTERRÄTTER

Änglamat..

Vispa grädden med vaniljsocker sen vänder man ner en msk lingonsylt samt pressa ner en halv citron. Ta sedan florsockret å blanda med pytte lite vatten, kör även ner en msk lingonsylt åsså blandar man, ta åxå i lite vaniljsocker

Änglamat

Hallonmos och kaksmulor i stället för lingonsylt och skorpor. Mandarinklyftor eller tunna skivor blodapelsin i stället för lingonsylt

Änglamat

Vispa grädden, vispa in lingonsylten, blanda ner kaksmulor eller skorpsmulor, spara lite till garnering

Änglamat

Vispa sedan samman grädde och lingonsylt (lingonsylt efter smak). 1-1,5 dl osötad lingonsylt. 1-1,5 dl osötad lingonsylt

Giftas

5 msk rårörda lingon eller lingonsylt. Krossa kakorna till smulor i mortel. Vispa grädden och blanda i smulor, vaniljsocker och lingon