350 g kokt älgytterlår kokas i bit (tärnas). 350 g kokt älgytterlår kokas i bit (tärnas). 4 portioner. Kokas i vatten och mörkt öl med salt,peppar,lagerblad
börja med att ta fram en fryspåse, salt kryddpeppar mald vitlök pressad, olja tex raps, tillsätt chilisås o soja o olja, blanda allt i påsen, med älgytterlåren bitarna vänd upp o ner så marinaden blandas med köttet, låt stå i kylen ca två tmmar, ta fram folie o lägg ner köttet , blanda grönsaker o lök, rulla ihop så det blir väl inpackat, sätt på grillen, grilla på mitten vänd efter 15-20 minuter kolla o vänd köttet tills det blir färdigt, serveras med potatissallad o varför inte en kall öl till, mycket god rekommenderas till vårgrillarna
Ytterlår av nöt och vilt är ju oftast ett lite segare kött och lämpar sig därför extra bra att köra sous vide, dvs i vattenbad i låg temperatur och under lång tid
Ingredienser ca 800 g älgkött, älgytterlår, högrev, bringa, märgpipa 3 gula lökar, ej de största 3-4 morötter, eller 2 stora 10 st vitlöksklyftor ca 2 msk vetemjöl 25 g smör 3 lagerblad 10 krydpepparkorn 5 svartpepparkorn, krossade 2 msk kalvfond 0,5 tsk salt salt & peppar (10-15 minirödlökar, skalade) Beskrivning Putsa köttet från eventuella hinnor