Älgtournedos recept

Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g ox- eller älgtournedos (4 bitar). 800 g ox- eller älgtournedos (4 bitar) 200 g mogen gorgonzolaost (gärna Colombo) salt och peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rödvin 4 dl viltfond, hemkokt 2 dl vispgrädde friterad eller bakad potatis
Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g oxtournedos (eller älgtournedos 4 bitar) 200 g gorgonzola, mogen (gärna Colombo) salt peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rött vin 4 dl viltfond, hemkokt 2 dl vispgrädde potatis, friterad (eller bakad)
Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g oxfilé, tournedos (eller älgtournedos 4 bitar) 200 g gorgonzolaost (mogen, gärna Colombo) salt peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rött vin 4 dl viltfond, gärna hemkokt (ej koncentrerad) 2 dl vispgrädde potatis, friterad (eller bakad)