Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. Den serverades med potatisgratäng,gräddsås av skyn, äppelmos och vinbärsgelé
et från älgsteken som serverades med vinbärsgelé. Detta var så klart första gången jag tillaga älgstek men det var rea på Ica så det var bara att passa på och prova
Det är gott att servera svart vinbärsgelé till köttet, och man har det ju även i såsen. Adrians mor hade fått tag på riktigt fin älgstek som vi snabbt skar loss senor från, stekte i stekpanna med salt och peppar och stoppade i ugnen med stektermometer på 130 grader tills innertemperaturen blev 50 grader (det tog inte särskilt lång tid, men har man bråttom kan man ta 150 grader eller till och med 170 grader så går det snabbare
Det sa hon om allt som var gott oavsett om det var Risbergs korv eller älgstek. Till falsk kyckling passar Mia's Idiot-gurka, rårörda lingon, svarta vinbärsgelé eller syltade nypon