Älgstek vinbär recept

Älgstek a la Morberg

Älgstek a la Morberg

I lördags så lagade vi en suuuupergod älgstek a la Morberg. Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar
Älgstek

Älgstek

Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. Den serverades med potatisgratäng,gräddsås av skyn, äppelmos och vinbärsgelé
Per Morbergs älgstek

Per Morbergs älgstek

1 kg älgstek. 11 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 dl kalvbuljong 2 dl rödvin 2 lagerblad 1 kvist färsk timjan 6 enbär 5 dl vispgräddeGnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. Skär upp din stek i cirka 5 mm tunna skivor och servera med kokt potatis, syltlök, gelé på svarta vinbär, rönnbär eller portvin (eller någon annan gelé) och pressgurka
Älgpaté med svartvinbärssås

Älgpaté med svartvinbärssås

älgstek. Svartvinbärssås. svarta vinbär - frysta. Skär älgsteken och sidfläsket i tärningar om cirka 0,5x0,5 cm. Slå vinbär, socker och rosmarin i en kastrull tillsammans med 2 msk vatten
Rödvinsmarinad

Rödvinsmarinad

Vi har kvar en massa röda och svarta vinbär i frysen så i dag tog jag upp flera kilon som jag har gjort lite av varje med

Svartvinbärs älgstek

Koka ihop juicen,vinbär,rapsoljan och kanelstången i 5 min. Stek i 100 C tills inner tempen är 60 C då är den rosa och fin 1,5 kg älgstek. 4 dl svarta vinbär