Goda tillbehör är västerbottensost och för att få lite sting i rätten, picklad lök och pepparrot. Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
1 kg älgstek. 250 g Riven västerbottensost. 1 kg älgstek. Helgen som varit ha inneburit en hel del god mat och sen så va vi ute på lokal i lördags och lyssnade på en gammal vän sen högstadietiden som börjat spela i ett band
1 kg benfri älgstek, eller en lite tyngre med ben. 100 g västerbottensost. Blanda örter, vitlök, svartpeppar och salt och klappa in blandningen på hela steken
1,5 dl finriven västerbottensost. 100 g tärnad rökt renstek eller rökt älgstek. Täck brödet med ost och gratinera det i övre delen av ugnen tills osten smält, 5-6 minuter