Och vad passar väl då bättre än att äta något riktigt höstigt som älgstek. När jag dels fått en älgstek och dels plockat trattkantareller så var det ju till att göra något av det
Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. 4 portioner Ingredienser 1 kg älgstek • salt och nymalen pepparsmör till stekning • 1 st morot • 1 st gul lök0. Skär upp steken i cirka 5 mm tunna skivor och servera med kokt potatis eller potatisgratäng, syltlök,gelé på svarta vinbär, rönnbär eller portvin (eller någon annan gelé) och pressgurka. 1 kg älgstek
1 kg älgstek. 11 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 dl kalvbuljong 2 dl rödvin 2 lagerblad 1 kvist färsk timjan 6 enbär 5 dl vispgräddeGnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. Skär upp din stek i cirka 5 mm tunna skivor och servera med kokt potatis, syltlök, gelé på svarta vinbär, rönnbär eller portvin (eller någon annan gelé) och pressgurka
Blanda med syltlök och hackad persilja strax innan servering. 1 kg fryst älgstek. 1½ dl syltlök. Sätt in den frysta steken på ugnsgaller med plåt under i mitten av ugnen