Älgstek svartvinbärssaft recept

Karin´s Svartvinbärsstek

Karin´s Svartvinbärsstek

älgstek. 1 dl svartvinbärssaft (oblandad). Koka upp lagen, lägg sedan i köttet. Låt koka tills köttet är mört, ca 1-1½ timme
Porterstek med crushed potatoes

Porterstek med crushed potatoes

1 älgstek, ca 1 kg. 2 dl outspädd svartvinbärssaft. | 1 älgstek, ca 1 kg 1 flaska Porter (33 cl). 2 dl outspädd svartvinbärssaft
Nu är jag vuxen...

Nu är jag vuxen...

Jag hade dessutom fått en älgstek av Johan och Lena i "gå-bort-present". 1 ½ kg stek älg- eller nötkött3 dl porter1 dl outspädd svartvinbärssaft3/4 dl kinesisk soya8 torkade enbär8 vitpepparkorn1 msk torkad timjan2 gula lökar, skivade3 köttbuljongtärningar el. 1 dl outspädd svartvinbärssaft
Marinerad älgfilé i lergryta

Marinerad älgfilé i lergryta

Så vill jag ha mina älgstekar i alla fall. Marinaden bestod av olivolja, balsamvinäger, rejält med vitlök, viltkrydda, svartvinbärssaft, soja
Porterstek

Porterstek

(själv använde jag en älgstek, vilket funkade jättebra). (själv använde jag en älgstek, vilket funkade jättebra)

Kött kryddat på annorlunda sätt…

Jag stoppade i två små älgstekar och lät de steka länge. (Funkar nog lika bra med vinbärsgelé och svartvinbärssaft eller någon slags cider)
Bryggarstek på älg

Bryggarstek på älg

1,5 kg älgstek. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Lägg därefter i älgsteken och låt koka i 45 minuter under lock

Bertilstek

1 kg kött (älgstek. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Lägg köttet djupfryst i en gryta. Blanda ner alla övriga ingredienser utom grädden och låt puttra i en gryta med lock i 2-3 timmar, ju längre tid desto mörare blir köttet

Smalmat Kristinas mustiga älggryta

½ dl svartvinbärssaft. 400 g älgstek. Koka potatis, morötter och broccoli. Skär av steken när den fortfarande är fryst

Bryggarstek

gärna älgstek. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Koka köttet i lagen, 1 timme på en sida, vänd och koka en timme på andra sidan

Älgrullader i portersås

800 g älgstek i stora skivor. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Lägg köttskivorna på en skärbräda. Blanda ättiksgurkan, persiljan och senapen och fördela mitt på köttskivorna

Viltstek

svartvinbärssaft. 1,5 kg älgstek (frusen). Koka upp saft, soja, öl, buljong och kryddor. Smaka av med salt

Älggryta

1 kg älgstek el. 2 dl svartvinbärssaft. Stek grytbitarna. Lägg över i en gryta. Häll i alla ingredienser. Låt koka tills köttet är mört 1 ½ timme cirka

Porterstek

1 st 600-700 g älgstek. 1 dl svartvinbärssaft. 600-700 g älgstek. 1 dl svartvinbärssaft. Ett recept som jag blivit inspirerad till av halv åtta hos mig