Jag hade dessutom fått en älgstek av Johan och Lena i "gå-bort-present". 1 ½ kg stek älg- eller nötkött3 dl porter1 dl outspädd svartvinbärssaft3/4 dl kinesisk soya8 torkade enbär8 vitpepparkorn1 msk torkad timjan2 gula lökar, skivade3 köttbuljongtärningar el. 1 dl outspädd svartvinbärssaft
1 kg kött (älgstek. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Lägg köttet djupfryst i en gryta. Blanda ner alla övriga ingredienser utom grädden och låt puttra i en gryta med lock i 2-3 timmar, ju längre tid desto mörare blir köttet
800 g älgstek i stora skivor. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Lägg köttskivorna på en skärbräda. Blanda ättiksgurkan, persiljan och senapen och fördela mitt på köttskivorna
1 kg älgstek el. 2 dl svartvinbärssaft. Stek grytbitarna. Lägg över i en gryta. Häll i alla ingredienser. Låt koka tills köttet är mört 1 ½ timme cirka
1 st 600-700 g älgstek. 1 dl svartvinbärssaft. 600-700 g älgstek. 1 dl svartvinbärssaft. Ett recept som jag blivit inspirerad till av halv åtta hos mig