Och vad passar väl då bättre än att äta något riktigt höstigt som älgstek. (Såsen gör du enkelt med grädde, ev lite soja, salt och peppar och någon form av redning
Servera tunt skivad älgstek med grönsaker, blomkålsmos och gräddsås. Ta ut älgsteken och låt köttet vila minst 15 minuter i folie. Tillsätt grädde och soja och låt såsen puttra ytterligare 5 minuter. 1 msk soja. 1 st älgstek
Sedan hällde jag på matlagningsgrädde och soja och kokade en stund till. Hon brukar ofta säga att hon vill äta vilt och jämtländskt så när lokala Hemköpbutiken i hamnen gjort en monter med älgstek, kastanjer och trattkantareller så kändes det ju som en självklarhet att servera älgstek med trattisar till lillasyrran
Soja. Klart att serveras 1 kg frusen älgstek. Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinad till morgonen och ska då skäras i tunna skivor
älgstek. 1 dl soja. Koka upp lagen, lägg sedan i köttet. Låt koka tills köttet är mört, ca 1-1½ timme. När köttet är klart, låt steken ligga kvar i lagen ca 1 timme