Älgstek rosépeppar recept

Höst och älgstek

Höst och älgstek

Ha gärna i lite rosépeppar. Hösten är här med älgmiddag   Jag tror alla har märkt att dagarna har blivit kallare och luften mer frisk
Tjälknöl

Tjälknöl

Salt tjälknöl på älgstek och en härligt krämig potatisgratäng och sallad till. Kryddig, fruktig smak med inslag av björnbär, plommon, fänkål, lagerblad och rosépeppar
Tyrols julbord

Tyrols julbord

Tyrols julbord. En bar möter oss ute på gården. Och hemgjord glögg naturligtvis. I
Örtfylld älgstek med grönsakstårta

Örtfylld älgstek med grönsakstårta

Krydda medsalt, örter och rosépeppar. Putsa och öppna älgsteken. Slå på rödvin och låt koka intillsammans med sky från älgsteken

Älgstek

Lägg allt i en gryta och låt det koka upp. Lägg i steken, koka 45 minuter. Vänd steken och koka ytterligare 45 minuter

Torkat älgkött

rosépeppar. 1,5-2 kg benfri älgstek. 2 tsk grovkrossad rosépeppar. Lägg köttet i saltlag två dygn. Ta upp köttet, torka av det och gnid in det med krossad