Hon brukar ofta säga att hon vill äta vilt och jämtländskt så när lokala Hemköpbutiken i hamnen gjort en monter med älgstek, kastanjer och trattkantareller så kändes det ju som en självklarhet att servera älgstek med trattisar till lillasyrran
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar. 1Mandelpotatisstomp1 kg mandelpotatis 3 msk smör, rumstempererat flingsalt peppar persilja, hackad (och/eller gräslök)
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar. 1Mandelpotatisstomp1 kg mandelpotatis 3 msk smör, rumstempererat flingsalt peppar persilja, hackad (och/eller gräslök)
Biff Rydberg på älgstek. Blanda sedan försiktigt i hop den stekta potatisen, köttet, kantarellerna och löken i en stor panna och strö över rikligt med hackad persilja