Salt tjälknöl på älgstek och en härligt krämig potatisgratäng och sallad till. 1 älgstek. Serveras vid 16-18°C till robusta rätter av lamm- eller nötkött, gärna grytor och stekar. -Mama Skogly ♥ 1 älgstek
Biff Rydberg på älgstek. Biff Rydberg på älgstek. 8-12 st Potatisar beroende på storlek600 g ren,älg,nötkött, fransyska el stekkantareller, färska el som jag, 1 dl förvällda och nedfrysta2 st gula lökarSmörSaltSvartpepparPersilja4 st äggulor. 8-12 st Potatisar beroende på storlek600 g ren,älg,nötkött, fransyska el stekkantareller, färska el som jag, 1 dl förvällda och nedfrysta2 st gula lökarSmörSaltSvartpepparPersilja4 st äggulor
Nötkött går också bra men det har jag inte prövat. Jag såg att sajten "Hitta recept" Länkar till min hemsida och den 12 augusti då jag stod öga mot öga med en älg en tidig morgon hade jag samtidigt två älgstekar i ugnen, men i blogginlägget fanns inget recept på Tjälknöl
Jag hade dessutom fått en älgstek av Johan och Lena i "gå-bort-present". 1 ½ kg stek älg- eller nötkött3 dl porter1 dl outspädd svartvinbärssaft3/4 dl kinesisk soya8 torkade enbär8 vitpepparkorn1 msk torkad timjan2 gula lökar, skivade3 köttbuljongtärningar el
Nötkött. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart