et från älgsteken som serverades med vinbärsgelé. Detta var så klart första gången jag tillaga älgstek men det var rea på Ica så det var bara att passa på och prova
Sky från älgsteken. Lägg i morot, lök, tomatmix, purjolök och låt det fräsa med lite. Skär älgsteken i tunna skivor och servera med bräserad vitkål, svampsås, broccoli och rödbetor
Sky från älgsteken. Lägg i morot, lök, tomatmix, purjolök och låt det fräsa med lite. Skär älgsteken i tunna skivor och servera med bräserad vitkål, svampsås, broccoli och rödbetor
Hon brukar ofta säga att hon vill äta vilt och jämtländskt så när lokala Hemköpbutiken i hamnen gjort en monter med älgstek, kastanjer och trattkantareller så kändes det ju som en självklarhet att servera älgstek med trattisar till lillasyrran
Skala moroten och löken och skär dem i grova bitar. Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. 1 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 st. morot 1 st. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. 1 kg älgstek. 1 st morot