Och vad passar väl då bättre än att äta något riktigt höstigt som älgstek. När jag dels fått en älgstek och dels plockat trattkantareller så var det ju till att göra något av det
Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. 4 portioner Ingredienser 1 kg älgstek • salt och nymalen pepparsmör till stekning • 1 st morot • 1 st gul lök0. 1 kg älgstek
et från älgsteken som serverades med vinbärsgelé. skala morötterna och skriva dem, tvätta zucchini noga och skär i mindre bitar, skala även äpplena men skär istället i tärningar
Servera tunt skivad älgstek med grönsaker, blomkålsmos och gräddsås. Ta ut älgsteken och låt köttet vila minst 15 minuter i folie. 2 st morötter. 1 st älgstek
Servera älgsteken med såsen, kokt potatis, kokta morötter, gratinerad bönor, sallad och gelé. Det går bra att steka utan snöre men formen på älgsteken blir snyggare
Hon brukar ofta säga att hon vill äta vilt och jämtländskt så när lokala Hemköpbutiken i hamnen gjort en monter med älgstek, kastanjer och trattkantareller så kändes det ju som en självklarhet att servera älgstek med trattisar till lillasyrran