ex älgstek. Sjud kantarellerna i lite vatten med salt under lock i ca. Blanda “svampvattnet” med ättika, råsocker, skivad chili och ingefära, lagerblad och pepparkorn
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar
Börja med att steka bacon så muurikkan blir infettad. Kantareller. I med grönsaker fräs en stund i med creme fraiche, grädde och kryddor puttra en stund
Biff Rydberg på älgstek. Blanda sedan försiktigt i hop den stekta potatisen, köttet, kantarellerna och löken i en stor panna och strö över rikligt med hackad persilja