I lördags så lagade vi en suuuupergod älgstek a la Morberg. Den ska släppa lätt när man drar upp den. Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar
Sky från älgsteken. Fräs svampen lätt och häll på stekskyn. Skär älgsteken i tunna skivor och servera med bräserad vitkål, svampsås, broccoli och rödbetor
Sky från älgsteken. Fräs svampen lätt och häll på stekskyn. Skär älgsteken i tunna skivor och servera med bräserad vitkål, svampsås, broccoli och rödbetor
Bryn en klick smör och stek bitarna lätt runt om, så det bildas en stekyta. Jag marinerar ofta kalkonbröst när jag är i Turkiet, här har jag använt älgstek
Den ska släppa lätt när man drar upp den. Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. 1 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 st. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. 1 kg älgstek
Den ska släppa lätt när man drar upp den. 1 kg älgstek. 11 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 dl kalvbuljong 2 dl rödvin 2 lagerblad 1 kvist färsk timjan 6 enbär 5 dl vispgräddeGnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Vi har ofta druckit vinet till älgstekar av olika de slag och alltid varit nöjda. Rulla ihop rullarna hårt från kortsidan och plasta in i plastfolie och låt ligga kallt i en stund (då är det lättare att skära dem i fina bitar som håller i hop)