Lucia firades med en älgstek, rödkålsallad och en massa lussebullar. Jag har sett en hel del recept på rödkål med fetatost och olika kryddor, men eftersom inte alla gillar fetaost i min familj blev det bara en med apelsin och kanel denna gång
2 kg benfri fransyska eller älgstek. 3 krm kanel. Blanda kryddorna och gnid in i steken. Bryn steken i margarinet så steken får fin färg och fyll på därefter med 2 dl vatten + vitlöksklyftorna och bräsera steken färdigt på låg värme (2-3)
Turkisk yoghurt med en gräddskvätt, vanilj, kanel, kardemumma och kokosflagor, kokt ägg med majjo också pofiberfrallan med rökt älgstek, gurka och pepparrotsost
1 msk kanel. Skär pumpa utan kärnor i 3-4 mm tjocka skivor. Blanda samman allt till frityrsmeten, men rör inte längre än nödvändigt, för då blir frityrsmeten seg