En älgstek är ganska torr i köttet varför man inte bör snåla med tillsatt fett. Kvällens söndagsstek, en älgstek, steker jag i stekpåse med en rejäl klick smör, några lökklyftor, stjälkselleri och morot
det du har) Blanda det flytande med salt och peppar och slå det över köttet. Här kommer ett recept på älgstek(eller den stek du nu har)som jag tyckte var kalasgod , Ingrid Jervström har precis gett mig receptet
et från älgsteken som serverades med vinbärsgelé. ½ buljong (kött). Detta var så klart första gången jag tillaga älgstek men det var rea på Ica så det var bara att passa på och prova
Servera såsen till älgsteken. Lägg steken i en långpanna och stick in en köttermometer. Välj säsongens grönsaker till köttet, till exempel lättkokta morotstrimlor, förvälld purjo samt lättkokt broccoli
Skär upp älgsteken tvärs mot köttfibrerna i så tunna skivor du kan och lägg upp på fat. Det går bra att steka utan snöre men formen på älgsteken blir snyggare