Sky från älgsteken. Häll i vatten, äppelcidervinäger, honung och timjan. Skär älgsteken i tunna skivor och servera med bräserad vitkål, svampsås, broccoli och rödbetor
Sky från älgsteken. Häll i vatten, äppelcidervinäger, honung och timjan. Skär älgsteken i tunna skivor och servera med bräserad vitkål, svampsås, broccoli och rödbetor
Strö över strimlad älgstek samt parmaskinka. 1 tsk socker eller honung. 500 g älgstek som strimlas. Lägg steken i marinad ca 1 dygn, stek sedan det strimlade köttet i smör
Hemma hos min föräldrar blev vi bjudna på älgstek, som alltid fantastiskt gott, men man vill ju gärna bidra med något, vid sidan av vinet – kanske särskilt i detta fall då jag tagit med ett varuprov
Gravad älgstek. ½ kg älgstek eller annat vilt. 1 msk indiansocker, honung eller annan sötning (kan uteslutas). Dela älgsteken i ca 5 cm tjocka remsor längs fibrerna. Dela älgsteken i ca 5 cm tjocka remsor längs fibrerna
0,5 dl flytande honung. 0,5 dl flytande honung. Vart försvann söndagen. Nog brukar lördagar och söndagar gå alldeles för fort, men i dag gick det fortare än vanligt
Blanchera vitlöksklyftorna, fräs dem ibalsamvinäger,honung och smör. Putsa och öppna älgsteken. Slå på rödvin och låt koka intillsammans med sky från älgsteken
Flytande honung, ett par msk. (eller kör fast honung i micron några sekunder så blir den flytande). 1 st fryst älgstek av tex. Lägg in den frusna älgsteken i ugnen på 80 grader. /Maria 1 st fryst älgstek
Rödvinsmarinad1, 5 kg kött, vi hade älgstek2 dl rödvin2 vitlöksklyftor, pressade3 st soltorkade tomater, finhackade0,5 dl balsamvinäger1 msk flytande honung2 krm nymalen svartpepparBlanda ihop alla ingredienser till marinaden. Vi använde en lite sämre bit älgstek och lät den marinera i 2 dygn sen grillade vi den på indirekt värme till drygt 60 grader. 1 msk flytande honung