Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar. 1Mandelpotatisstomp1 kg mandelpotatis 3 msk smör, rumstempererat flingsalt peppar persilja, hackad (och/eller gräslök)
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar. 1Mandelpotatisstomp1 kg mandelpotatis 3 msk smör, rumstempererat flingsalt peppar persilja, hackad (och/eller gräslök)
Garnera med granatäpple och gräslök. 1 kg älgstek. 1⁄2 dl grovhackad färsk gräslök. Sätt ugnen på 125°. Krydda köttet och bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna
Chrisse och jag fixade huvudrätten, där kvällens värd, Patrick försett oss med prima älgstek. Receptet påminner väldigt mycket om den här soppan (klicka) , fast utan timjan och istället smaksatt med riktig grädde och gräslök
Idag grillade vi en av älgstekarna som vi hade kvar i frysen. Sparrisdressing 2 dl vit burksparris, finhackad 1 dl gräslök, finhackad 1 dl gräddfil salt&peppar Blanda alla ingredienser. 1 dl gräslök
persilja och /eller gräslök, finhackat. 1 kg benfri älgstek. 1 kg benfri älgstek. Vi fick lite älgkött av svärfar och okunniga som vi båda är när det gäller vilt så vände jag mig till den jag visste som är kunnig på just detta, Per Morberg