paprika och chili. porter, tomater och chilisås. låta chilin koka utan lock tills vätskan minskat. Chilin på bilden serverades med crème fraiche, skivad salladslök
älgstek, högrev, ekologisk kyckling, massa rotsaker, köttfärs och annat smått och gott. Det kommer bli någon gryta på högrev och kanske pulled beef ( ni vet dragen gris men nu på nöt i masa chili)
För att få mer hetta tar man mer av sambal oelek eller stoppar ner lite färsk chili. Blanda grädde, crème fraiche, riven vitlök och chiliflakes och häll över potatisen
Skiva lök, vitlök,paprika och chili. Tillsätt kryddor, porter, tomater och chilisås. Om det är mycket vätska i grytan när köttet är klart kan du låta chilin koka utan lock tills vätskan minskat
Skav i pitabröd4-5 pers500 g frusen älgstekpepparmix, salt, paprikakrydda1 msk knorrs brynt lökfondSalladGurkaTomaterMajsGul lökSmör till stekning och oljaLätt creme fraiche mexican/chili (norrmejeriers)Lätt creme friache vitlök (norrmejeriers)8 PitabrödGör så härSkär den frusna älgsteken i lövtunna skivor/flisor, du karvar dig igenom steken,Ställ muurikkan över elden, lägg i en klick smör och häll över lite olja. 500 g frusen älgstekpepparmix, salt, paprikakrydda