et från älgsteken som serverades med vinbärsgelé. ½ buljong (kött). Detta var så klart första gången jag tillaga älgstek men det var rea på Ica så det var bara att passa på och prova
Avsluta med rött vin och buljong. 1 kg älgstek. 3 msk köttbuljong. ) Om buljongen/grytan är tunn är det rekommenderat att köra de sista 30 minuterna utan lock. 1 kg älgstek. 3 msk köttbuljong
Sila buljongen ur grytan och koka ner den till en tredjedel. Tillsätt grädde i buljongen och smaka av med lite fond samt strösocker alternativt svart vinbärsgelé
Häll nu i buljong, vin, soja och öl och rör om. 1 kg älgstek, trimmad och skuren i tärningar. 1 liter buljong*. *använd egen buljong eller gör en snabbvariant av 1 liter uppkokt vatten utrört med 2 buljongtärningar). 1 kg älgstek, trimmad och skuren i tärningar. 1 liter buljong*