Jag hade också färsk basilika och färsk fransk dragon som jag lade i. Jag såg att sajten "Hitta recept" Länkar till min hemsida och den 12 augusti då jag stod öga mot öga med en älg en tidig morgon hade jag samtidigt två älgstekar i ugnen, men i blogginlägget fanns inget recept på Tjälknöl
Strö över strimlad älgstek samt parmaskinka. Färsk basilika. Färsk basilika. 500 g älgstek som strimlas. Lägg steken i marinad ca 1 dygn, stek sedan det strimlade köttet i smör
Skivad älgstek är lager nummer två. basilika. Skivad mozarella och hackad basilika får toppa det hela innan man häller över såsen (också rester sen vi åt av Fläderälgen)
Här har jag gjort pizza med älgstek. Mixa krossade tomater, basilika, timjan, 1/2 vitlöksklyfta1 msk med pasta av soltorkade tomater,2 enbär, lite råsocker, salt & svartpepparNär degen jäst klart, dela den i två bitar, kavla ut till ovaler, bred på tomatsåsstekt älgstek och en god ost
Igår gjorde jag Biff Rydberg av en del av älgsteken, det blev bara hur gott som helst. Innovationen var att vi hade Pistou till, den franska motsvarigheten till Pesto, utan nötter, bara olja, basilika och parmesan, mixat till en ganska slät grönskimrande sås
1 kg fryst älgstek ( går lika bra med rostas). 4 kvistar färsk basilika. Stek det frysta köttet på 75 grader i ca 12 timmar eller tills den har innertemperatur på ca 60 grader