Älgstek balsamvinäger recept

Favorit i repris: Rödvinsmarinerad älgstek

Favorit i repris: Rödvinsmarinerad älgstek

Rör ner farinsocker, tomatpuré, buljongtärning, balsamvinäger och sojasås. Mitt populäraste blogginlägg någonsin är ett recept på älgstek från 2011. 1,5 kg djupfryst älgstek. 0,5 dl balsamvinäger. 0,5 dl balsamvinäger
Rådjursfilé med rödvinssås

Rådjursfilé med rödvinssås

Som tur är har vi en snäll granne, som ibland presentar oss med en älgstek, älgfärs eller kanske en rådjursstek
LCHF-Tilltugg till ett glas vin

LCHF-Tilltugg till ett glas vin

1 msk Balsamvinäger. 1 msk Balsamvinäger. Tapas med sting. Kalvlever kanske inte så ofta förknippas med goda tilltugg, men tillagat på det här viset blir det en riktigt läcker liten smårätt
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Stroganoff a'la Walker 1,5 kg älgstek/grytbit 1 solovitlök 1 gul lök 500g passerade tomater 5 dl vatten 2-3 buljongtärningar 3 msk tomatpure 1 msk Dijonsenap 2 msk balsamvinäger 2 dl grädde 2 klyftade lökar 2 tsk socker olja salt, vit och svartpeppar persilja yoghurt/creme fraiche Skär köttet i rejäla avlånga stavar. 1,5 kg älgstek. 2 msk balsamvinäger
En smakstart

En smakstart

Turkisk yoghurt med en gräddskvätt, vanilj, kanel, kardemumma och kokosflagor, kokt ägg med majjo också pofiberfrallan med rökt älgstek, gurka och pepparrotsost
Rödvinsmarinerad älgstek

Rödvinsmarinerad älgstek

½ dl balsamvinäger. De där långa dagarna i älgskogen känns väl värda mödan, säger min sambo, när han får sätta tänderna i en sån här mör och saftig älgstek
Nyår: Älgstek med portvinssås

Nyår: Älgstek med portvinssås

Vi gjorde älgstek på nyårsafton, en ytterfilé som sambons jaktlag skaffat genom systematiskt, överlagt mord - om man får vara lite dramatisk
Marinerad älgfilé i lergryta

Marinerad älgfilé i lergryta

Så vill jag ha mina älgstekar i alla fall. Marinaden bestod av olivolja, balsamvinäger, rejält med vitlök, viltkrydda, svartvinbärssaft, soja
Recept: Monicas marinerade tjälknöl

Recept: Monicas marinerade tjälknöl

Balsamvinäger. 1 st fryst älgstek av tex. Lägg in den frusna älgsteken i ugnen på 80 grader. /Maria 1 st fryst älgstek
Rödvinsmarinad

Rödvinsmarinad

Rödvinsmarinad1, 5 kg kött, vi hade älgstek2 dl rödvin2 vitlöksklyftor, pressade3 st soltorkade tomater, finhackade0,5 dl balsamvinäger1 msk flytande honung2 krm nymalen svartpepparBlanda ihop alla ingredienser till marinaden. Vi använde en lite sämre bit älgstek och lät den marinera i 2 dygn sen grillade vi den på indirekt värme till drygt 60 grader. 0,5 dl balsamvinäger

Hur tillreder man älgkött bäst?

Rödvin, sky, buljong, tomatpuré, farinsocker, balsamvinäger, timjan. Min bloggstatistik visar att väldigt många läsare trillar
Lillebror på besök

Lillebror på besök

Men just nu har jag lillebror på besök,han hade med sig en älgstek som han ville jag skulle laga något gott av

Den lilla älgsteken

½ dl balsamvinäger. Bryn köttet, salta och peppra och lägg över i en gryta. Hacka vitlök, skär lök och paprika i mindre bitar

Dragen älg (FODMAP-anpassad)

Häll sedan på olivolja, vatten, soja, balsamvinäger och oxfond. 1 älgstek á 400-500 g. 1/2 dl balsamvinäger. 1 älgstek á 400-500 g

Lördagsmiddag

Lördagens finmiddag blev älgstek (som jag lagade i ugn i torsdags och sen legat i marinad i 2 dygn), potatisgratäng och rödvinsås. 1 kg älgstek. 4 msk balsamvinäger. 1 kg älgstek. 4 msk balsamvinäger