Ett fantastiskt tillagningssätt och hur bra som helst om du glömt en bit älgkött i frysen. Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Jag gjorde på älgkött, men det går lika bra att göra på vilken djurstek som helst. Tjälknöl (1 kg)1 st fryst älgstekLag7 dl vatten3 dl rödvin1 dl salt2 tsk rårörsocker1 tsk krossade svartpepparkorn1 tsk torkad timjan2 stora delade vitlöksklyftorLägg älgsteken i en ugnsform och ställ in den i ugnen, sätt ugnen på 100 grader. 1 st fryst älgstek
Igår blev det ett nytt recept igen, och älgkött istället för fläsk eller kyckling. Om det beror på älgköttet eller det nya receptet vet jag inte… men det blev fantastiskt gott
1 kg älgkött, älgstek eller grytbitar av älg. 1 kg älgkött, älgstek eller grytbitar av älg. Alla ingredienser jag behöver till en asiatisk älggryta i Crock Pot
Chrisse och jag fixade huvudrätten, där kvällens värd, Patrick försett oss med prima älgstek. Idag tänkte jag bjuda på lite foton från vårt nyårsfirande
Den följs av gravad älgstek och inlagda trattkantareller, guld från våra stora skogar. Några skivor getost eller som på bilden med älgköttet nedan, en källarlagrad ko-ost från Kittelbergets Gårdsmejeri, smakar fint på sidan om
in på min blogg eftersom de googlat på älgköttsrecept. Jag tänkte ge några allmänna råd kring älgkötts-tillagning nu för att vara till större service än bara babbla om mig själv här på bloggen