G. r. ä. d. s. t. u. v. a. l. g. k. I. n. e. i. f. ö. y. p. o. 5. 0. 2. m. b. (. ). 6. c. h. 1. j. å. F. H. T. ,. -. J. S. M. é. P. /. 3. 4. K. a G. d l
Börja med att ta fram älgköttet kvällen innan så det får halvtina ca 8 timmar i kylskåpet. Skär sen köttet i tunna skivor och placera dom en och en på fat
Älgsklav Stek upp älgskav med lök och champinjoner, salt och peppar. Älgskav, renskav, ja vad det nu finns kommer jag att göra mer gånger av Hur gått som helst
Bryn älgskav i en het stekpanna med matfett. Lägg på älgskav och strö över ost. 240 g älgskav. Deg. Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad
Idag kom jag på att jag skulle göra en variant på en potatis och köttfärslåda som jag brukar göra, men den här gången tog jag älgskav istället som jag strimlade av en bit högrev
1 paket älgskav. Fräs purjo och svamp 2 minuter i smör och olja i en liten panna. Lägg i skavet, bäst om det är halvtinat, fräs och rör om till flagorna skiljs åt
Bred på tomatpuré, strö på oregano, lägg på stekt älgskav och paprikaringar. 1 pkt (240 g) älgskav (stek i smör eller ghee, krydda med örtsalt och malen svartpeppar)
Lägg älgskavsröran i en rad i mitten av formen. 600 g potatis2 morötter (ca 250 g)1 liten purjolök3 1/2 dl grädde200 g champinjoner1 vitlöksklyfta1 paket älgskav eller viltskav (ca 240 g)2 msk tomatpuré 100 g västerbottenost1 msk rosépeppar till garneringSmörSalt, vitpepparSätt ugnen på 225 grader. Bryn älgskav, svamp och vitlök i 1 msk smör. 1 paket älgskav eller viltskav (ca 240 g)
Ca 240g fryst älgskav. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen och knåda sedan samman allt ordentligt på ett bakbord så att det blir en jämn och fin deg
Älgskavsgryta (4 portioner)240 g älgskav (1 pkt)1 gul lökchampinjoner2 dl matlagninsgrädde2 dl iMAT½ msk soja½ msk oxfond (eller ännu hellre viltfond kanske men det hade jag inte hemma)2 msk messmörsaltpeppar. 240 g älgskav