Vid vår cocktailfest nyligen serverade vi lite buffé med enkla grillade fiskspett (torsk, lax och pilgrimsmussla) som legat i saltlake innan grill hjortronsås samt Älgrostbiff med Remouladsås och ett par olika potatissallader
Citron- och vitlöksmarinerad älgstek & potatissallad med sparris. Ingredienser. 1,5 kg rostbiff av älg1 st citron 4 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk svartpeppar 1 msk timjan
Eftersom vi åt såsen till älgrostbiff den här gången använde jag viltfond. Nu börjar älgjakten lida mot sitt slut så frysarna börjar vara fyllda av kött
Lägg älgrostbiffen i den varma lagen. fryst älgrostbiff. Lägg den frysta älgrostbiffen på ett galler i en långpanna, sätt in i ugn på nedersta raden och låt stå i ca 9-10 timmar, gärna över natten
Med en jägare i gänget så vart valet på kött enkelt han fixade en älgrostbiff och rökt älgkalv hjärta, jag skulle göra såsen till och den ville jag göra lite annorlunda så det ledde till en dragondoftande morotssås