Dan före dan innebär alltid lite julstök i köket. Bland annat har vi lagt in löjromsgravad strömming, basilikagravad strömming, senap- och whiskeysill och en vitlök och ölsill
1 lök 200 g kycklinglever 1 msk saltad kapris en kvist rosmarin en bunt salviablad en vitlöksklyfta 1,5-2 dl buljong (jag sparade buljongen som bildades i formen när jag gjorde älgpate, det passade finemang) gnutta salt smör till stekning 250 g broccoli 300-350 g pasta parmesan
4 portioner eller mer. Älggryta – gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde
4 portioner eller mer. Älggryta - gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde