Kock för kvällen är min kompis H-G som hade tillagat det underbara älgköttet. H-G hade tillagat älgköttet i lergryta, en nygammal bekantskap som jag helt klart kommer att plocka fram och använda igen
Smaka av med salt, peppar och soja ( och ev. 1,5 kg fruset benfritt älgkött. svampspad1 dl grädde1 msk smör2 msk vetemjölSoja. 1,5 kg fruset benfritt älgkött
Älgskav är enkelt att göra när man som vi har en skärmaskin, istället för att förfrysa fingrarna lägger man det fortfarande frysta älgköttet i skärmaskinen och snabbt har man skav
Fräs palsternacka, morötter och svamp i en stekpanna med 2 msk smör och tillsätt till grytan tillsammans med timjan, enbär, fond, soja och gelé. 1 kg älgkött. 1 msk kinesisk soja
någon tsk soja. Skär älgköttet i grytbitar ca 2x2 cm stora bitar. Lägg i en bunke. Skala och skär lök, morötter, rotselleri och palsternackor i grova bitar ca 2x2 cm