Vi har haft lyxen att få en massa älgkött av svärfar som jagar och härom helgen var vi och hälsade på svärisarna som bor i Bergslagen och hittade hur mycket trattkantareller som helst
Jag fortsatte att föra korvtraditionen vidare även efter att mamma gått bort, men någon halv gris, rådjur- och älgkött har jag aldrig köpt hem, som hon gjorde
Dela älgköttet i skavbitar. Servera med kokt eller pressad potatis och rårörda lingon. Bryn älgköttet i lite smör i en stor gryta och tillsätt sedan vatten, vin, fond, lagerblad, enbär och 1/2 tsk viltkrydda
Till en början så innehöll jägarens paket älgkött som maldes ner till färs som vi gjorde biffar på. Skogsbärskompott4 dl lingon (frysta går utmärkt, vi hittade på Willys)2 dl blåbär (frysta går utmärkt)2 dl strösocker1 dl vodkaBlanda samman alla ingredienser i en glasburk och låt kompotten stå 3 dygn, gärna vid fönstret
- Smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter- Kalvfilé i senapssås med raggmunka- Småländsk ostkaka4 portioner smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter. Strimla 80 g rökt älgkött och stek det knaprigt i smör. Lägg upp svartrötterna, köttet samt hasselnötterna på tallrikar och servera tillsammans med en lingonsalsa gjord på en finstrimlad morot, 3 dl frysta lingon, 3 msk socker, en finhackad rödlök samt en tsk chilipulver. 3 dl frysta lingon