Kock för kvällen är min kompis H-G som hade tillagat det underbara älgköttet. s Älgkött i lergryta. H-G hade tillagat älgköttet i lergryta, en nygammal bekantskap som jag helt klart kommer att plocka fram och använda igen
Det här var andra gången jag lagade köttsoppa (på älgkött) och den blev jätte jätte god. Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)
Hacka köttet i mixern när det är halvfruset. Blanda kött lök kapris och oliver för hand eller i mixer. Blanda kött- och lökblandningen med majonäsblandningen
Bryn älgköttet i matfett i en gjutjärnsgryta. Skär köttet i bitar ca 2 x 2 cm. Häll i rödvin och låt grytan sjuda under lock ca 1½ timme tills köttet är mört. 1 kg benfritt älgkött,alt högrev av nöt