När jag kollade runt i frysen hittade jag en bit älgkött. högrev, älg eller renkött, gärna med ben. När jag kollade runt i frysen hittade jag en bit älgkött
Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
1,5 kg älgkött eller högrev. 1,5 kg älgkött eller högrev 3 msk vetemjöl 2 dl buljong från tärning 2 dl rött vin 15 enbär 1 lagerblad 4 gula lökar 1 förp kantareller 2 paprikor, små (röd och grön) ca 1 dl vispgrädde salt och peppar
Den som har älgkött använder förstås det. KÖTTGRYTA MED ENBÄREnbären ger en spännande viltsmak åt denna mustiga gryträtt, som du lagar på t ex högrev av nöt
älgköttsoppa med klimp. älgköttsoppa med klimp. älgköttsoppa med klimp. älgköttsoppa med klimp. 1 kg högrev el älgkött. 1 kg högrev el älgkött. 1 kg högrev el älgkött. 1 kg högrev el älgkött
Vi har ju alltid mycket älgkött i frysen och har varit lite dåliga på att använda det under sommaren eftersom älgkött är väldigt magert och inte passar särskilt bra på grillen