Älgkött fransyska recept

Portergryta

Portergryta

Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. En klassisk och supergod helgmiddag är detta
Pulled älg

Pulled älg

Älgkött (jag hade fransyska). Pulled älg slår pulled pork med hästlängder. Så himla gott och jag lyckades få riktigt bra smak på köttet
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. En solig men kall morgon idag, en fin höstdag verkar det bli
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt. Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta
Tjälknöl

Tjälknöl

Jag använde nötkött men det blir mycket bra med älgkött också. ca 1 kg nötkött (exempelvis innanlår eller fransyska). ca 1 kg nötkött (exempelvis innanlår eller fransyska)
Italiensk bjudgryta

Italiensk bjudgryta

älgkött. innanlår eller fransyska. Låt skjuda i ca 20-30min längre för älgkött. Skär köttet i tärningar ca 2*2cm
Viltgryta med kantareller

Viltgryta med kantareller

Efter en veckas regnig älgjakt var det skönt att i söndags fylla upp frysen med lite nytt älgkött. 500 gr strimlat Älgkött (tex fransyska). /Mattias 500 gr strimlat Älgkött (tex fransyska)
Älgskavgryta

Älgskavgryta

ca 600 g älgkött av tex innanlår, ytterlår el fransyska. ca 600 g älgkött. Känner ni fredagskänslan komma krypande
Gammaldags älgrullader

Gammaldags älgrullader

fransyska. 500 g älgkött. Skär köttet i 0,5 cm tjocka skivor, lättast att skiva halvtinat. Peppra köttet. Skala och skiva löken, bryn den i 2 msk smör och låt den svalna något
Söndagsstek mitt i veckan!

Söndagsstek mitt i veckan!

1 kg rostbiff eller fransyska (av älg eller nöt). 1 kg rostbiff eller fransyska (av älg eller nöt). Söndagsstek mitt i veckan
Tjälknöl av fransyska

Tjälknöl av fransyska

Enligt ursprungsreceptet så använder man sig av älgkött när man tillagar denna delikatess. Men med en fransyska av nöt går det alldeles utmärkt också

Hur tillreder man älgkött bäst?

Älgstek, fransyska. in på min blogg eftersom de googlat på älgköttsrecept. Jag tänkte ge några allmänna råd kring älgkötts-tillagning nu för att vara till större service än bara babbla om mig själv här på bloggen
Jämtländsk älggryta

Jämtländsk älggryta

Bryn älgköttet i margarin i omgångar och se till att det får fin färg på alla sidorna. Putsa och skär älgköttet i bitar, 2-3 cm stora. 500 g benfritt älgkött t ex fransyska
Stek till middag

Stek till middag

Porterstek4-6 pers1, 2 kilo benfritt nötkött fransyska eller rostbiff (jag hade älgkött)2 gula lökar1 vitlöksklyfta1 flaska porter1 dl outspädd svart vinbärssaft½ dl kinesisk soya2 köttbuljongtärningar1 tsk timjan8 enbär6 svartpepparkornvattenSås5 dl kokspad2½ msk vetemjöl2 dl gräddeGör så härStick in en köttermometer i steken, låt spetsen hamna mitt i den tjockaste delen. 1, 2 kilo benfritt nötkött fransyska eller rostbiff (jag hade älgkött)
Porterstek

Porterstek

Varmrätten igår bestod av porterstek gjort på älgkött och hasselbackspotatis. 1 kg kött, t ex fransyska/innanlår33 cl porteröl½ - 1 dl outspädd svart vinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan5-6 enbär5-6 svartpepparkorn2-3 st köttbuljongtärningar2 st krossade vitlöksklyftor1 st stor gul lök i klyftor

Älggulasch

Om man inte kan få tag på älgkött så går det bra med nötkött. Ta gärna ryggbiff eller fransyska. 800 gram älgkött