Jag använde nötkött men det blir mycket bra med älgkött också. ca 1 kg nötkött (exempelvis innanlår eller fransyska). ca 1 kg nötkött (exempelvis innanlår eller fransyska)
Efter en veckas regnig älgjakt var det skönt att i söndags fylla upp frysen med lite nytt älgkött. 500 gr strimlat Älgkött (tex fransyska). /Mattias 500 gr strimlat Älgkött (tex fransyska)
fransyska. 500 g älgkött. Skär köttet i 0,5 cm tjocka skivor, lättast att skiva halvtinat. Peppra köttet. Skala och skiva löken, bryn den i 2 msk smör och låt den svalna något
Älgstek, fransyska. in på min blogg eftersom de googlat på älgköttsrecept. Jag tänkte ge några allmänna råd kring älgkötts-tillagning nu för att vara till större service än bara babbla om mig själv här på bloggen
Bryn älgköttet i margarin i omgångar och se till att det får fin färg på alla sidorna. Putsa och skär älgköttet i bitar, 2-3 cm stora. 500 g benfritt älgkött t ex fransyska
Varmrätten igår bestod av porterstek gjort på älgkött och hasselbackspotatis. 1 kg kött, t ex fransyska/innanlår33 cl porteröl½ - 1 dl outspädd svart vinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan5-6 enbär5-6 svartpepparkorn2-3 st köttbuljongtärningar2 st krossade vitlöksklyftor1 st stor gul lök i klyftor