Älggryta vitt vin recept

Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke. vinbär. Lägg i vinbären och sjud cirka 5 minuter. 5 dl rött vin. 5 dl vittvin. 3 msk rödvinbärsgelé

Älggryta med tomat och timjan!

Mustig älggryta till middag. Mustig älggryta. Den blev mycket god, min älggryta. 2 dl vittvin. 2 dl vittvin

Älggryta med kantarell

½ liter torrt vittvin.  Servera tillsammans med kokt potatis, kokta brysselkål och svart vinbärsgelé. 3 msk vinäger
Favoritrecept i repris: Mustig älggryta med oliver och timjan

Favoritrecept i repris: Mustig älggryta med oliver och timjan

Häll på vin, vatten och buljongtärningen. Mustig älggryta med oliver och timjan. 2 1/2 dl rödvin. 4 portioner 300 g grön färsk sparris 3 hackade charlottenlökar 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 3 dl grädde 0,5 dl torrt vittvin 1 msk olja 1 dl crème fraiche 2 salladslökar 50 g dill 80 g stenbitsrom salt och peppar Ansa sparris och skär ner den till 2 cm…. ca 2 portioner ½ blomkålshvuvd 1 gul lök ½ fänkål 4 gröna sparrisar ½ dl vit vin 2 dl grädde 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 3 msk hackad persilja olja salt och peppar Finhacka löken och blomkålen. 2 1/2 dl rödvin
Mustig portergryta på älgkött

Mustig portergryta på älgkött

Älggryta med porter gillar vi, särskilt smakbrytningen mellan söt gelé och syrlig vinäger. Gärna mer sådan mat, men inget vin, tack

Jordiska viner från Toskana

såsom älggryta med karljohansvamp, enbär, morötter med mera. Tidigare i höstas fick jag en tweet från Terreno när jag befann mig i Toskana med den europeiska vinbloggskonferensen EWBC

Vinmarinerad älggryta

Blanda löken, vittvin, vinäger och kryddpeppar i en plastpåse. 1 dl vittvin. 25 vitvinsvinsvinäger. Skala och hacka lök och vitlök grovt