Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke. vinbär. Lägg i vinbären och sjud cirka 5 minuter. 5 dl rött vin. 5 dl vitt vin. 3 msk rödvinbärsgelé
Receptet hittade jag i Elle mat & vin. Häll på vin, soja, vatten och kalvfond. 4 dl rödvin (vi använde ett riktigt smakrikt vin, Tamarí AR Malbec nr 6442, som visade sig vara perfekt i detta). Receptet kommer ursprungligen från tidningen Elle mat & vin nr 1 2013, men är här något ändrat för att passa oss bättre. 4 dl rödvin (vi använde ett riktigt smakrikt vin, Tamarí AR Malbec nr 6442, som visade sig vara perfekt i detta)
Blanda i viltfond, tomatpuré och balsamvinäger. Häll över rödvinet så det täcker köttet. Servera med extra vinbärsgelé, kokt potatis eller potatismos med lite riven västerbottenost
Tillsätt vatten, buljongtärning och vinet, låt koka till köttet är mört. 2 dl matlagningsvin (rött). Dela vitlöken grovt och fräs i smöret, lägg i grytbitarna och bryn dem runt om, krydda med vitpeppar
Häll över vinet och koka upp, tillsätt sedan tomaterna och viltfonden. 3dl Rödvin. 3dl Rödvin. Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vita bönor, vitlök och raspat citronskal
Tillsätt kryddor, gelé och vin, fyll upp med vatten så att det täcker. svartvinbärsgelé. flaska rödvin. ÄlgfiléStek älg och grönsaker i olja i tryckkokare