Älggryta vin recept

Älggryta

Älggryta

Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken. Tillsätt vatten,buljongen och skivade morötter. Låt den puttra i ca 40 min
Husets älggryta

Husets älggryta

Späd med vin och vatten. Tillsätt fond, gelé, vinäger och trattkantareller. Ett kraftigt rödvin eller öl passar utmärkt för den som så önskar
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke. vinbär. Lägg i vinbären och sjud cirka 5 minuter. 5 dl rött vin. 5 dl vitt vin. 3 msk rödvinbärsgelé
Älggryta Lyx - Whisky

Älggryta Lyx - Whisky

Låt köttet få färg, häll sedan i vinet, vattnet, whiskyn, oxfond, viltfond, rödvinsvinägern, vispgrädden, lagerbladen, färsk timjan och salt + peppar

Älggryta med bacon och steklök

Om det berodde på älgen, det lite väl lyxiga vinet att egentligen hälla i en gryta, rotfrukterna eller sällskapet låter jag vara osagt

Älggryta med gorgonzola och björnbär

Receptet hittade jag i Elle mat & vin. Häll på vin, soja, vatten och kalvfond. 4 dl rödvin (vi använde ett riktigt smakrikt vin, Tamarí AR Malbec nr 6442, som visade sig vara perfekt i detta). Receptet kommer ursprungligen från tidningen Elle mat & vin nr 1 2013, men är här något ändrat för att passa oss bättre. 4 dl rödvin (vi använde ett riktigt smakrikt vin, Tamarí AR Malbec nr 6442, som visade sig vara perfekt i detta)
Älggryta Bourguignonne

Älggryta Bourguignonne

 Häll på vinet och koka ner till hälften. 1/2 flaska rödvin av god kvalitet, gärna från Rhone. 1/2 flaska rödvin av god kvalitet, gärna från Rhone
Älggryta

Älggryta

Smaka av älggrytan med salt, peppar, gelé från svarta eller röda vinbär samt ev. Sätt grytan att koka och rör i vatten samt vin samt vinäger
Älggryta med rödvin.

Älggryta med rödvin.

Tillsätt vatten, buljongtärning och vinet, låt koka till köttet är mört. 2 dl matlagningsvin (rött). Dela vitlöken grovt och fräs i smöret, lägg i grytbitarna och bryn dem runt om, krydda med vitpeppar
Älggryta med vitlök, timjan, rödvin och vita stora bönor

Älggryta med vitlök, timjan, rödvin och vita stora bönor

Häll över vinet och koka upp, tillsätt sedan tomaterna och viltfonden. 3dl Rödvin. 3dl Rödvin. Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vita bönor, vitlök och raspat citronskal
Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

Tillsätt vin, buljong, soja, tomatpuré och kryddor i grytan. kraftigt rödvin. Stek köttet runt om i smör i en stekpanna
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Servera älggrytan med pressad eller kokt potatis, gelé och lättkokta sockerärtor. Häll i vin, vatten, fond, lagerblad, enbär, gelé och kryddor
Burgundisk älggryta

Burgundisk älggryta

Skär morot, gul lök och vitlök i grova bitar och tillsätt till grytan tillsammans med kryddorna, vin, kalvfond och tomatpuré