Älggryta torkade trattkantareller recept

Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

20 g torkadetrattkantareller eller 200 g färska. Bryn köttet i olja, tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt det få färg
Husets älggryta

Husets älggryta

Tillsätt fond, gelé, vinäger och trattkantareller. smulade trattkantareller. 1 dl torkade. Bryn grytbitar och bacon i smör, tillsätt lök och vitlök mot slutet
Höstig älggryta

Höstig älggryta

500 g grytbitar av älg 3 schalottenlökar salt peppar 3,5 dl vatten 8 enbär 1,5 msk viltfond 3 dl grädde 1 msk soja 3-4 msk lingon 1,5 dl torkadetrattkantareller majsstärkelse
Gästblogg – En smak av Karin

Gästblogg – En smak av Karin

Tillägnat Linda och hennes rötter från norr har jag här valt att bjuda er på en rejäl och mustig älggryta med hemmagjorda gnocchi
Älggryta eller viltgryta

Älggryta eller viltgryta

1 dl torkadetrattkantareller. 1 dl torkadetrattkantareller. Jag har sagt det förut, men jag säger det igen
Kryddig älggryta

Kryddig älggryta

trattkantareller. I tidningen Lantliv (nr 12/2013) hittade vi ett recept på kryddig älggryta som vi provade - och serverade en äppelchutney med lingon till (se här). 4 små torkade chilifrukter. 4 små torkade chilifrukter

Älggryta bourguignon

1 dl trattkantareller , torkade. 1. tärna fläsket i 1 x 1 cm stora bitar. 2. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar

Älggryta

Pressa i vitlök och smula över trattkantarellerna. Recept. Åsa Älander. tis, 2013-09-17 19. 33. 60min. (0). Bryn älgköttet i margarin så att köttet får stekyta

Höstens guld - vilt och svamp

Så här gott om trattkantareller är det. Värt att veta om svamp. Kantarellen hittar man i gränslandet mellan lövskog och barrskog – gärna gammal skog

Älggryta med trattkantareller

Servera älggrytan med potatispuré och lingon. Lägg i trattkantareller, timjan, rosmarin och lagerblad. 20 g torkadetrattkantareller eller 200 g färska

Älggryta med pumpa och trattkantareller

400g älgkött1 bit pumpa1 liten purjolök1 dl torkade trattkantarelller2 dl matlagningsgrädde3 msk messmör1 msk soja1 1/2 msk viltfond4-5 enbär, krossadesalt, pepparsmörBlötlägg svampen. 1 dl torkade

Älggryta med mörkt öl

300 g förvälld svamp t ex trattkantareller, blek taggsvamp, Karl Johan svamp. 1.  Tärna köttet. Strimla baconet

Kajsas Viltlåda - Röda viner till vilt

Limited Edition-vinet Casaboa Touriga Nacional 2006 till älggryta med trattkantareller. Jaktsäsongen har precis dragit igång och här i södra Sverige startar det med bockapremiären i mitten av augusti