Här puttrar älggrytanmed lök, morötter, vatten, fond och tranbärsjuice. Har du inte tillgång till det fungerar det lika bra med viltskav du hittar i frysdisken
Den här grytan kräver en hel del ingredienser, men resultatet blir enastående med unik smak. Låt köttet få färg, häll sedan i vinet, vattnet, whiskyn, oxfond, viltfond, rödvinsvinägern, vispgrädden, lagerbladen, färsk timjan och salt + peppar
Servera med potatismos, samt en kvist timjan. 1 liter viltfond (eller späd koncentrerad från t ex Bong). Tillsätt viltfond, timjan (en halv kruka) och låt koka 1,25 timme. 1 liter viltfond (eller späd koncentrerad från t ex Bong)
Red grytan med stärkelsen utrört i lite vatten, smaka av med salt och peppar. 3 msk flytande viltfond. Bryn köttet i olja, tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt det få färg
Blanda i viltfond, tomatpuré och balsamvinäger. Det bästa med crock-pot är att den sköter sig själv, och den varsamma behandlingen gör att vitaminer och mineraler bevaras bättre
Häll över vinet och koka upp, tillsätt sedan tomaterna och viltfonden. Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstonermed vita bönor, vitlök och raspat citronskal