Men eftersom det är ett magert kött passar det fint att förstärka grytan med lite fläsk. Jag köpte Suovasrökt Sidfläsk från Bruksvallarnas Rökeri, det gav en väldigt god smak åt grytan
Lägg älgköttet i grytan medsidfläsket och strö över mjölet. Skär morot, gul lök och vitlök i grova bitar och tillsätt till grytan tillsammans med kryddorna, vin, kalvfond och tomatpuré
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggrytamed svamp och lök sjukt god. Fräs under tiden champinjonerna, bacon/sidfläsk, lammkorv och löken så att det får färg i en stekpanna och lägg sedan över det i grytan
Strö över persilja, serveras med kokt potatis, sallad och gelé. Späd med vatten, öl och viltfond med kantarell och låt grytan koka ca 1 timme eller tills köttet känns mört. 50 g magert rökt sidfläsk. 2 msk Touch of Taste Viltfond med kantarell
Smaka av med salt och peppar. Servera med matvetet och haricots vertsen. Bryn köttet i de 2 msk smör i en stor gryta tillsammans med vitlöken, morotsslantarna och steklökarna. 200 g rimmat sidfläsk