Servera medris, potatis, quinoa eller liknande. När det kommer till kött föredrar jag kött från djurhållning som är förenlig med en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar utveckling
Servera med kokt potatis eller ris, några färska grönsaker och lingonsylt eller rönnbärsgele. En köttgryta som puttrade på spisen under tiden som jag lagade cottage pie, jag hade råkat ta fram grytbitar istället för för köttfärs och med redan tinat kött så har man väl inte så mycket annat val än att laga något
Servera med kokt ris. Smaka av med senap, chutney, salt och svartpeppar. Från boken till du är mätt viktväktarnavalfri mängd ris 500g grytbitar av älg (alla typer av viltkött fungerar bra i detta recept)2 tsk margarin300g champinjoner300g palsternackor300g steklök3 msk senapspulver2 msk mango chutney2 msk viltfondSkala och skär grönsakerna i fina bitar, bryn dem i 1 tsk margarin - lägg dem åt sidan
Ris eller pasta är gott till. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet i såsen direkt ur grytan eller fördela köttet på tallrikar tillsammans med rotfrukter och stekta kantareller och servera såsen vid sidan om
Servera som den är, med kokt potatis, ris eller bara ett gott surdegsbröd till. Den nordiska maten får uppmärksamhet för dess hälsomässiga fördelar som kan liknas medmedelhavskost
Philadelfiaost med vitlök och örter. Älggrytamed kantareller6 port600 g grytbitar1 askPhiladelfiaost med vitlök och örter1 brk creme fraichekantareller2 morötter1 msk dijon senap½ l vatten2 msk maizena mjölsalt, pepparGör så härBryn köttet i stekgrytan med en klick smör. Servera medris och en liten sallad 6 port
Servera viltragun med kokt ris eller kokt potatis och gärna en frisk råkostsallad. Bryn köttet i smör tillsammans med löken, lägg i sellerin och låt den fräsa med någon min