Här puttrar älggrytanmed lök, morötter, vatten, fond och tranbärsjuice. Grytor medkantareller blir allra godast om man först torrsteker kantarellerna vid sidan om i en egen panna så vätskan kokar bort, sen saltar och tillsätter en klick smör
med mer vatten eller rödvin så att det täcker köttet. Rensa kantareller och skär bort fula delar. Värm en stekpanna med höga kanter eller kastrull och fräs smöret gyllenbrunt
Den fantastiska gorgonzolasmakande såsen i kombination med älgköttet var ljuvlig. Finhacka lök och vitlök och låt det fräsa lite lätt tillsammans med köttet och baconet
Tillsätt de stekta kantarellerna, red av och ät. Serveras med kokt potatis och sallad. 1210 g stekta kantarellerSå här gör du 80 minuter Skär köttet i grytbitar, hacka löken och tärna morötterna
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 500 g Älgkött 1 st Gul lök 2 st Morötter Nymald svartpeppar salt 3 dl vatten 1 st Köttbuljongtärning 2 dl Vispgrädde 6 st Enbär (krossade) 1 tsk Timjan 1 msk Svartvinbärsgelé 209 g Gula kantareller (konserverade eller förvällda)
Dela kantarellerna i mindre bitar. Blanda med vetemjöl, krydda med salt och peppar. Hetta upp smöret och bryn först kantarellerna och tillsätt därefter kålen