Finhacka lök och vitlök och låt det fräsa lite lätt tillsammans med köttet och baconet. Den här helgmiddagen gjorde vi för någon vecka sedan och den är något av det godaste jag ätit på länge
I går gjorde jag en sallad på färsk broccoli (skölj och dela i små buketter), små champinjoner (som jag putsade och stekte lätt i smör med salt och svartpeppar), en liten bit rödlök (skuren i skivor), en bit gurka (som jag skar i skivor och delade), olivolja, pressad lime, hackad persilja samt en aning med salt och svartpeppar
Njut av säsongsvaran och laga vår goda älggryta. Pröva med en sticka som ska gå lätt igenom. Avpassa tiden väldigt noga, det är mycket lätt att låta köttet och rotsakerna koka för länge
Mustig älggryta som är lika god på älgskav (som här), grytbitar av älg eller älgfärs. Hacka och fräs sedan löken i smör så den blir lätt brynt och lägg den sedan åt sidan i en egen skål
Håller på att göra en älggryta och planerar dagen och en del av veckan. Innan vi skulle åka hem till snöskottningen och det var så lätt att ta lite för mycket