Älggryta kantareller persilja recept

Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Garnera med persilja. 5 l trattkantareller. 3 msk persilja. Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka löken. Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Servera älggrytan med pressad eller kokt potatis, gelé och lättkokta sockerärtor. Garnera med färsk persilja eller salvia
Älggryta

Älggryta

Tillsätt grädden, kantareller, soja, kryddor och maizena. Spara lite persilja som dekor till serveringen
Älggryta

Älggryta

Rensa kantarellerna och fräs dem i matfett tills de är gyllenbruna. Strö över hackad persilja. 300 g kantareller
Jämtländsk älggryta

Jämtländsk älggryta

Strö över persilja, serveras med kokt potatis, sallad och gelé. 2 msk hackad persilja. Putsa och skär älgköttet i bitar, 2-3 cm stora
Älggryta, råstekt potatis, pressgurka med dill

Älggryta, råstekt potatis, pressgurka med dill

Av resten av steken gör jag nu älggryta. Nu puttrar köttet i en sås gjord på rött vin, crème fraiche, smaksatt med dijonsenap, kantareller (torkade), pyttelite timjan
Älggryta med svamp och paprika

Älggryta med svamp och paprika

Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter. 150 g kantareller eller annan svamp. 3 msk persilja eller färsk timjan

Älggryta med kantareller

Kokt potatis, lättkokta morötter med smör och hackad persilja är gott till. Skala löken, låt kantarellerna rinna av väl och hacka lök och svamp grovt

Höst Älggryta

Rensa kantarellerna och fräs dem i smör tills de är vackert gyllene. Strö över färsk oregano eller hackad persilja

Älggryta med lingon

Strö över persiljan 600 g älgkött. 200 g kantareller. 1/2 dl hackad persilja. Skär köttet i tärningar o bryn det i hälften av smöret

Älggryta med lingon

Strö på persiljan och servera med kokt potatis. 200 gr förvällda kantareller. 1/2 dl hackad persilja. Bryn kötttärningarna i hälften av smöret

Älggryta med mörkt öl

Fräs under tiden kantarellerna. persilja. Smaka av grytan och dekorera med persilja. persilja. 200 g kantareller, smörfrästa. 3 morötter 3 palsternackor 200 g kantareller, smörfrästa

Älggryta med svamp och paprika

Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter. 150 g delade kantareller eller annan svamp. 3 msk persilja eller färsk timjan

Älgfärsrulle

älgfärsbullar , älggryta med kantareller , älgkalops , älgköttbullar. Bacon borde ge älgköttet lite sälta och saftighet, lingonen en angenäm syra, löken en fin rund smak och så lite färg med persiljan

Älgfärsrulle

älgfärsbullar , älggryta med kantareller , älgkalops , älgköttbullar. Bacon borde ge älgköttet lite sälta och saftighet, lingonen en angenäm syra, löken en fin rund smak och så lite färg med persiljan