Tillsätt de stekta kantarellerna, red av och ät. 1210 g stekta kantarellerSå här gör du 80 minuter Skär köttet i grytbitar, hacka löken och tärna morötterna
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 500 g Älgkött 1 st Gul lök 2 st Morötter Nymald svartpeppar salt 3 dl vatten 1 st Köttbuljongtärning 2 dl Vispgrädde 6 st Enbär (krossade) 1 tsk Timjan 1 msk Svartvinbärsgelé 209 g Gula kantareller (konserverade eller förvällda)
Skala moroten, palsternackan och löken, skär i bitar. Tack vare min snälla granne som som gav mig älgköttet som jag kunde få njuta av denna goda älggrytan
älggrytbitar, grönsaker och rödvin och fick en supergod älggryta. Tillsätt morot, lök, vitlök, kantareller, tomatpuré, kanel, timjan, lagerblad samt lite salt och vitpeppar
Servera köttet i såsen direkt ur grytan eller fördela köttet på tallrikar tillsammans med rotfrukter och stekta kantareller och servera såsen vid sidan om