1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
500 g älgkött tex fransyska eller innanlår. Skär älgköttet i lillfingerstora strimlor. Lägg köttet i 1 liter vatten med 1 tsk salt och låt koka upp, häll av och skölj köttet´, ställ åt sidan
1 kg älgkött, ytterlår eller fransyska. 4-6 port 1 kg älgkött, ytterlår eller fransyska. En mustig älgryta är aldrig helt fel, om man nu äter kött vill säga