Det gjorde vi till älggrytan också. Timjan, crème fraiche och fransk senap är tre pålitliga smakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir allt kallare
Tippa i grädde och creme fraiche och låt allt puttra ihop. 1 fp bacon eller en bit rökt sidfläsk2 msk tomatpuré2 msk messmörbuljong+svampbuljong2 dl grädde1 dl creme fraiche1/2 msk mortlade enbär1 msk balsamvinägersmör/olja till stekningsalt och peppar. 1 dl creme fraiche
Rör ner crème fraiche och redning när grytan kokat klart och köttet är mört. Skär köttet i 3–4 centimeterstora tärningar och lägg dem i en stor fryspåse
Blanda sedan ner resten av ingredienserna förutom creme fraichen. Tack vare min snälla granne som som gav mig älgköttet som jag kunde få njuta av denna goda älggrytan
Av resten av steken gör jag nu älggryta. Nu puttrar köttet i en sås gjord på rött vin, crème fraiche, smaksatt med dijonsenap, kantareller (torkade), pyttelite timjan
Mustig älggryta med oliver och timjan. 4 portioner 300 g grön färsk sparris 3 hackade charlottenlökar 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 3 dl grädde 0,5 dl torrt vitt vin 1 msk olja 1 dl crème fraiche 2 salladslökar 50 g dill 80 g stenbitsrom salt och peppar Ansa sparris och skär ner den till 2 cm…