Jag valde att krama in min filé med salt, peppar och timjan som går bra ihop med vilt och sedan bryna på den i lite smör och olja innan den fick gå klart i ugnen på ganska låg värme under lång tid för bästa resultat
Rödvinssås4dl rödvin av kraftigare sort4dl vatten20g bacon1msk färsk timjan3msk oxfond 30g fintärnad morot3msk fintärnad schalottenlök1msk olja50g smörs/pFräs bacon, lök, morot och timjan i olja i en panna
Salta och krydda runtom med peppar och timjan. Garnera med rosmarin och timjan. 1salt, peppar, timjan . 1rosmarin och timjan Putsa bort hinnor från filén
grovt hackad färsk timjan. Putsa älgytterfiléen. Blanda de övriga ingredienserna. Gnid in köttet med smaksättningen och lägg allt i en plastpåse och låt ligga och grava i 2 dygn
2 tsk torkad timjan. 2 tsk torkad timjan. Vilken fin midsommar vi fick. Solsken, värme (som vi har väntat), altanhäng, grillning och trevligt sällskap bjöd midsommaraftonen på
1 msk torkad timjan. Annorlunda grillmat. Jag fick ett erbjudande om att testa bisonkött från Jemtbison. Stickan Eriksson föder upp djuren på sin gård i Månsåsen här i Jämtland och vi pratade mat när jag köpte bisonburgare av honom på vårmarknaden på Jamtli
timjan - färsk. Fräs en pressad vitlöksklyfta tillsammans med morotsslantarna, slå över ca 1 dl grädde, tillsätt en kvist färsk timjan och koka på låg värme i 5–10 minuter. Lägg i den frästa löken, kantarellerna, morots¬slantarna och tomater samt viltkrydda och 1–2 kvistar timjan
svartpeppar, lite olivolja, andra valfria kryddor och örter, t ex rosmarin och/eller timjan. Blanda smör, philadelfiaost, timjan, krossad vitlök till en krämig smet
Blanda olja, några droppar citron, krossad vitlök och timjan. I med vitlök, timjan, persilja och vitpepparkorn och fräs alltihop ytterligare liten stund