Bryn köttet på alla sidor i smör i en het stekpanna. Smör. Sätt ugnen på 150 grader. Putsa bort fett och hinnor av filén och skär den i 4 tjocka skivor
Bryn runt om i smöret i en stekpanna på hög värme. Smörstek kantarellerna, salta o peppra. Helstekt älgfilé fylld med bacon och ostca 1 kg älgfilé i bit2 msk smör140 g bacon150 g färskost med t. 2 msk smör
Jag valde att krama in min filé med salt, peppar och timjan som går bra ihop med vilt och sedan bryna på den i lite smör och olja innan den fick gå klart i ugnen på ganska låg värme under lång tid för bästa resultat
Strö över västerbottensost och smöret. Häll över balsamicovinäger och honung samt rikligt med smör. Ös filén med smöret och spadet som bildas i pannan under stekningen
Smör. Bryn i stekpanna runt om med smör. När smöret slutat bubbla och börjar skifta färg lägger man i potitis och lökblandningen och platta till potatiskakan med stekspaden
Smält smöret på låg värme och ställ åt sidan. Tag av värmen och droppa ner det smälta smöret under kraftig vispning, spara den vita bottensatsen i smörkastrullen
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det hastigt runtom i olja och smör i en stekpanna. Vänd ner smörblandningen i kålen och tillsätt ¾ av parmesanosten
Fräs den mjuk i smör och häll i maderian. Rör ner smöret och grädden. Smör till stekning. 4 portioner600-700 g älgfiléSalt och nymalen pepparSmör till stekningMadeirasås2 scharlottenlökarSmör till stekning1-2 dl Madeira4 dl viltbuljong2 dl vispgrädde(Ljust redningsmjöl)Selleripuré400 g rotselleri1 bit purjolök (det vita, 5 cm)1 tsk salt2 msk smör2 msk vispgräddeSalt och nymalen vitpepparSkär köttet i fyra skivor. Hetta upp smör i en stekpanna, lägg i köttskivorna och stek dem på båda sidor, ca 3 minuter