Älgfile rotfrukter recept

Viltgryta med trattkantareller

Viltgryta med trattkantareller

Stek sedan alla rotfrukter i omgångar och häll ner i grytan, häll på vatten, soya, grädde, och harissa

Buljongkokt älgkalvfilé med savoykål och rotfrukter

Lägg i rotfrukterna först och sist det gröna. 1. Koka upp sex deciliter av buljongen. 2. Putsa och stycka filén i fyra jämna bitar, lägg ned köttet och låt det sjuda försiktigt i buljongen till en innertemperatur av 58 grader

Älgfiléstubbe med svartvinbärssås

 Skala och skär rotfrukterna i jämna bitar och stek dem sakta i smör och olivolja.  Skär filén i 3-4 cm längder och ställ dem som stubbar på varma tallrikar tillsammans med potatiskakor, rotfrukter och sås
Inbakad oxfilé                        Författare: Henrik Mattsson

Inbakad oxfilé Författare: Henrik Mattsson

Andra förslag är rostade rotfrukter, små kokta potatisar eller potatisklyftor. tillbehör som ugnstekt potatis, rostade rotfrukter, grönsaker mm som du vill servera till